11.6 C
Medemblik
15 juli 2020 07:20
Medemblik Actueel.

Duo ‘De Thuiskomst’ in het Groene Kerkje Lambertschaag

Duo ‘De Thuiskomst’Lambertschaag – Toen Quirine van Hoek (1986) en Ellen Zijm (1987) elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was.

Bovendien bleek de combinatie ven viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden om in 2010, tijdens de Master van hun conservatorium studies in Utrecht en Enschede, duo ‘De Thuiskomst op te richten. Beide studeerden in 2011 cum laude af en gaven vele concerten in binnen en buitenland.

Als duo volgden ze lessen bij o.a. Stefan Hussong, gaven concerten in zalen als Het Concertgebouw en Vredenburg en traden op tijdens het Grachtenfestival. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België).

‘De Thuiskomst’ maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek en tijd. Zo brengt ‘De Thuiskomst’ in de vroege barok sfeer van de 17e eeuw. Dit programma bestaat uit drie prachtige vioolsonates van Heinrich Franz van Biber, afgewisseld met liederen van John Dowland en Purcell. U zult horen dat deze schitterende barokmuziek perfect tot zijn recht komt met de klanken van de accordeon. Alle bewerkingen voor de combinatie viool-accordeon komen uit handen van Ellen Zijm.

In het najaar van 2014 is de eerste CD met deze werken verschenen. Meer info vindt u op www.dethuiskomst.nl.

Details:

  • Wanneer: Zondag 8 maart 2015
  • Waar: Het Groene Kerkje Noordeinde 28, 1658CB Lambertschaag
  • Hoe laat: 15.00 uur 
  • Entree: € 15,00
  • Reserveren: Klik hier

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?