College wil namen zorgaanbieders niet openbaar maken, PvdA en CDA eisen opheldering

Medemblik – Het CDA-raadslid Claudia Selders heeft aan het college van Medemblik de namen gevraagd van de gecontracteerde zorgaanbieders op het gebied van WMO en Jeugd. Het college wil deze namen niet openbaar maken, zij volgen hiermee het regionale standpunt. De namen van de zorgaanbieders worden enkel aan de professionals binnen de wijkteams, het Team Sociaal Domein en de artsen bekend gemaakt. 

Het CDA en de PvdA is het hier niet mee eens en verzoekt het college dan ook vanavond tijdens de raadsvergadering via een ‘motie vreemd aan de dag’ deze namen als nog openbaar te maken. Door de namen niet openbaar te maken accepteert de gemeente dat het onmogelijk is om alle doorverwijzers te informeren omdat ook een medisch specialist uit een andere gemeente dan Medemblik of regiogemeente kan doorverwijzen.  

Het CDA en de PvdA willen richting de cliënten en instellingen een zo transparant mogelijk beleid om zo zo veel mogelijk obstakels uit de weg te ruimen. Maar ook hebben jeugdigen, ouders en andere cliënten recht op keuzevrijheid en dus de mogelijkheid om zelf de zorgaanbieder te kiezen. 

Het CDA en de PvdA roepen het college dan ook op om zo snel mogelijk met de regiogemeenten in overleg te gaan om de gecontracteerde zorgaanbieders op het gebied van WMO en jeugd openbaar te maken. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.