13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 01:55
Medemblik Actueel.

Basisscholen Wognum denken mee over natuurspeeltuin

 Presentatie  natuurspeeltuin (Foto: Theo Annes)
Presentatie natuurspeeltuin (Foto: Theo Annes)

Wognum – Superinitiatief’, laten een paar moeders afgelopen woensdag weten op de ‘Natuurspeeltuin’-bijeenkomst in het gemeentehuis van Wognum. De initiatiefgroep ‘Natuurspeeltuin’ heeft de raadzaal vol gehangen met een deel van de ruim 600 kindertekeningen van de ‘Hieronymus’ en ‘De Speelwagen’.   Rinske Bakels van de Intiatiefgroep: ‘Het zou toch mooi zijn als we de mogelijkheid die de gemeente biedt naar de kern Wognum zouden kunnen halen’.

Rinske Bakels, Eva Stam, Joost Rood en Diana van der Kolk hebben de handschoen van de gemeente opgepakt en willen de Natuurspeeltuin graag in het Kreekbos realiseren. Rinske Bakels: ‘Het is een prachtige overgang van de bebouwde kom naar het natuurlijk gebied, je hebt de nabijheid van de scholen, de scouting en de buitenschoolse opvang. Dat zijn redenen waarom wij ons oog op het Kreekbos hebben laten vallen. Want, we kunnen het Kreekbos als gemeenschap veel beter benutten dan we nu doen.’

Burgemeester Frank Streng opent de informatieavond en is verheugd over het initiatief: ‘Ik heb al een aantal speeltuinen bezocht , waaronder die in Rotterdam en Amersfoort en zou ook graag in deze gemeente het natuurlijk spelen willen bevorderen, samen en met de inwoners. In november 2013 is er daadwerkelijk ook een motie aangenomen die dit mogelijk maakt, zodat we het  natuurlijk spelen in de gemeente Medemblik kunnen introduceren.’

Jan de Vries van De Twee Heren heeft zich vanuit het hovenierswerk helemaal toegelegd op de natuurlijke speeltuinen. ‘ Wij zijn alleen nog maar bezig met natuurspeeltuinen. Want wat is er mooier om kinderen hun eigen creativiteit en hoekjes in de tuin te laten ontdekken? Bij natuurlijk spelen ontstaan er minder conflicten tussen kinderen en creëren ze hun eigen hoekjes om te kunnen spelen. Er is ruimte voor de eigen invulling en creativiteit.’

Maar… er zijn ook een paar andere geluiden te horen. Een aantal omwonenden heeft niets tegen een natuurspeeltuin, maar heeft wel de nodige vragen omtrent de locatie. ‘Kan het niet op een andere plek ? en Waarom nu perse op die locatie?’. Afgesproken wordt dan ook om alle haken en ogen in kaart te brengen – vooraf- om deze mee te nemen in het hele traject. Om die reden wordt mensen gevraagd om hun belangstelling kenbaar te maken en hun mailadres achter te laten, indien zij verder betrokken willen zijn.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?