Medemblikker Dirk Kuipers kandidaat waterschapsverkiezingen

.

Woensdag 18 maart kunt u , naast de verkiezingen voor de Provinciale Staten, ook stemmen voor het bestuur van het waterschap HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier). Namens de PvdA staat Dirk Kuipers op nummer 16, lijst 3.

Hij vindt dat het waterschap zich de komende jaren op de volgende speerpunten moet richten:

  1. Waterveiligheid

Een sterke kustverdediging is essentieel. Achter de duinen en dijken moet veilig gewoond, gewerkt en gerecreëerd kunnen worden.

  1. Stimuleren regionale werkgelegenheid

De werkgelegenheid bij de projecten van HHNK wordt waar mogelijk regionaal ingevuld. Als werkgever moet het bestuur een sociaal beleid voeren ten aanzien van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

  1. Eerlijk delen

Een eerlijke lastenverdeling. Waterschapslasten van de agrarische sector mogen niet afgewenteld worden op de burgers. Voor  inwoners en ondernemers die de waterschapsbelasting  niet of nauwelijks kunnen betalen, moet een acceptabele kwijtscheldingsregeling zijn. Het water is van iedereen. Dit betekent naast een goede aan- en afvoer van water voor agrariërs ook schoon zwemwater en behoud natuurgebieden.

  1. Inzetten op duurzaamheid

Schoon water betekent minder bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater. Op duurzame  wijze inspelen op natuurlijke oplossingen voor kustversterkingen en watervriendelijk beleid voor de meer kleinstedelijke gebieden. Daarbij moet er volop ruimte zijn voor flora en fauna aan onze waterkanten.

Verder moet er bij groot onderhoud of renovatie van gemalen vispasseerbaarheidsmaatregelen genomen worden.

  1. Het bewaken van de cultuurhistorie

Het verleden van het waterschap en het watergebied blijft zichtbaar door de instandhouding van de vele gemalen, molens en andere waterschapsobjecten.

Droge voeten en schoon drinkwater zijn langzamerhand een vanzelfsprekendheid voor ons, maar vereisen wel goed beheer van het waterschap. Laat daarom op 18 maart uw stem gelden!

Tip: als u (nog ) niet weet waar u op gaat stemmen, kijk dan op de site hhnk.nl. Daar kunt u aan de hand van stellingen bepalen welke partij het beste inhoudelijk bij u past.

Lijst 3 PvdA nr. 16 Dirk Kuipers

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.