Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Henk Gerber (landgoed Hoenderdaell) op bezoek bij Vrouwen van Nu Oostwoud

Landgoed Hoenderdaell
Landgoed Hoenderdaell

Oostwoud – De heer Henk Gerber, vrijwilliger en fotograaf bij Landgoed Hoenderdaell, kwam afgelopen bijeenkomst naar de Molenwoid om de Vrouwen van Nu, afdeling Oostwoud/midwoud te vertellen over het dierenpark en over stichting Leeuw.

Voorzitter Dora heette iedereen van harte welkom en deelde mee dat op 5 maart de afdeling Stedebroec een literaire heeft. De jaarlijkse tentoonstelling Textiele Werkvormen is van 27 tot en met 29 maart in Schoorl. Een groepje leden gaat heen op zaterdag 28 maart. Contact via Han, tel 202088. Leden kunnen vrijdag 27 maart naar Expositieruimte De Mantel in Andijk, rondleiding werken van schilder Marius van Dokkum. Meer informatie via Tineke, tel. 201430.

Henk Gerber kreeg vervolgens het woord. Hij is gepensioneerd, maar werkt wel tachtig uur per week bij Hoederdaell. Hij liet prachtige foto’s zien. Hij sprak enthousiast over het wel en wee van de dieren in het park. Bijvoorbeeld over een aap met een doodgeboren kindje die drie weken verdriet heeft gehad en het jong niet wilde afstaan. Henk had hier ook een foto van. Na de pauze vertelde hij over de Stichting Leeuw. Op het landgoed is opvang voor onder meer leeuwen en tijgers die door de stichting zijn gered of gekocht, met de bedoeling ze later uit te zetten in parken in het land van herkomst.

Na dit verhaal sloot Dora de avond af met een wintergedicht.  De volgende bijeenkomst is op dinsdag 17 maart om 19.45 uur in de Molenwoid. Mevrouw Marja Tames uit Bovenkarspel legt uit wat spirituele therapie is.

Reageren via facebook