6.6 C
Medemblik
23 november 2020 20:55
Medemblik Actueel.

Bezuinigingswoede Veiligheidsregio, 2 personen in een brandweerbusje.

Regionieuws – ‘De brandweer rukt in de bezuinigingsplannen voortaan uit met twee man in een busje, in plaats van met zijn zessen in een grote bluswagen’, zegt Bert de Haas van vakbond Abvakabo FNV. ‘Die twee brandweerlieden in dat busje mogen volgens de veiligheidsvoorschriften een brandend pand niet in. Als er binnen slachtoffers liggen moet er eerst versterking worden opgeroepen. Die extra minuten.. dat kost mensenlevens.’

Besparingen belangrijker dan mensenlevens

In een rondvraag bij de diverse brandweercorpsen in onze regio vertelde (oud) brandweerpersoneel ons dat het erop lijkt dat de prijs van een mensenleven ondergeschikt is aan geld. Een oud brandweerman kon het niet beter verwoorden, ” het bestuur van de Veiligheidsregio is knettergek,” vertelde hij ons. ” Deze bezuinigingen luidt het einde in van de vrijwillige brandweer. Diegene die dit heeft bedacht mag god bidden dat hij nooit met een brand te maken krijgt, deze beslissing gaat mensenlevens kosten.” 

Veel vrijwillige brandweermensen denken er serieus over om te stoppen met het zijn van brandweerman/vrouw. Deze werkomstandigheden is zeer negatief voor het werkmoraal binnen de vrijwillige brandweer vertelde ons een brandweerman. 

 

Reageren via facebook