Medemblik Actueel.

Regionieuws

Veiligheidsregio speelt met mensenlevens door extreme bezuinigingen

Regionieuws – De Vereniging Brandweer Vrijwilligers vreest voor de veiligheid in onze provincie. Bij met name de veiligheidsregio Noord-Holland Noord wordt fors bezuinigd, zo blijkt uit onderzoek van de NOS.

Dat er miljoenen moeten worden ingeleverd was al bekend, maar door het onderzoek van de NOS is nu de volle omvang duidelijk geworden. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord verliest bijna 20 procent van haar budget, wat er volgens Ruud van Vliet van de Vereniging Brandweer Vrijwilligers op neer komt dat er zo’n 200 vrijwilligers, 11 grote brandweerwagens, twee hoogwerkers en 18 pompen verdwijnen.

De brandweer komt dus later, met minder mensen, en met minder materieel. Volgens de bonden kan het niet anders dan dat dat ten koste gaat van de veiligheid van het brandweerpersoneel én van de bevolking.

De veiligheidsregio Noord-Holland Noord weigert te reageren

 

 

Reageren via facebook