Schaakvereniging de Pionier ging naar Aartwoud

Abbekerk – Bezoek van Artswoud 5. Gelukkig konden we toch nog 6 man op de been krijgen. We hebben 3 dubbelleden, lid van de Pionier en lid van Aartswoud zodat deze drie niet ingedeeld konden worden en dat zijn nog wel onze sterkere spelers.

Arnold Velthuis had een bijzondere indeling gemaakt, die wonderwel werkte. Op 1 Arnold die er een remise uitsleepte, op 2 Victor Groeneveld die op een bepaald moment iets beter stond dan zijn tegenstander. De wedstrijdleider bezag het slagveld en adviseerde Victor remise aan te bieden hetgeen de tegenspeler na zeer lang nadenken accepteerde. Bord 3 was voor Jouke van Groningen die ondanks gedegen spel een nul moest noteren. Bord 4, Kees Haakman, die het eerste volle punt binnen sleepte. Daardoor raakte Theo Laan zodanig geïnspireerd dat hij ook een punt liet bijschrijven.

Adrie Molenaar had minder geluk en moest met lede ogen toezien dat zijn tegenstander met de winst ging strijken. Uiteindelijk was stand na afloop 3-3 zodat ieder tevreden naar huis ging. Twee van de drie dubbelspelers moesten tegen elkaar, t.w. Toine Molenaar en Lukas Boots. Niemand kan/wil voorspellen wie er zou moeten winnen, maar het lijkt erop dat Lukas Boots, die op 1 staat, met een wonderseizoen bezig is met 644 punten, terwijl Toine op 4 staat met 513 punten.

De top 5 ziet er raar uit, allemaal tussen de 400 en 600 punten, eigenlijk hoort daar ook bij Gerco Stapel, weliswaar maar 285 punten, maar van de 8 gespeelde partijen heeft hij er wel 6 gewonnen! Wanneer hij 16 partijen gespeeld zou hebben dan zou hij in theorie 12 gewonnen kunnen hebben en dan tussen 2 en 3 thuishoren. We zullen onze wiskundig onderlegde spelers eens vragen dit goed te onderbouwen.

Nu de top 5. Op 1 Lukas met 644, 2 is Theo met 546, 3 Arnold 524, 4 Toine 513 en 5 Klemens met 455 punten.

Mochten er onder onze lezers zijn die dit wel eens willen uitvlooien, zie www.depionier.eu voor de exacte puntentelling. We gaan globaal door tot 30 april en u bent nog steeds welkom om eens een avondje mee te draaien en wie weet zien we u in het volgende seizoen (2015-2016) ook op de 64 velden. Om te zorgen dat u, voor uw proefavondje een tegenstander heeft, mail dan met vhgroeneveld@quicknet.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.