Eerste Blokker vestiging Hoorn gaat sluiten, personeel heeft spreekverbod

Regionieuws – Winkelketen Blokker heeft laten weten dat zij 1 van de vier vestigingen in Hoorn gaan sluiten. Begin deze maand maakten wij al melding dat het niet goed gaat met het winkelketen en zij een zeer ingrijpende reorganisatie gaan doorvoeren. 

Blokker breekt belofte

Toen Blokker de reorganisatieplannen openbaar maakte lieten zij weten dat er geen winkels worden gesloten maar dat er wel 440  personeelsleden naar ander werk kunnen gaan uitkijken, nu nog geen 2 weken later breekt Blokker al deze belofte door de winkel in de Grote Beer te gaan sluiten waardoor alle medewerkers hun baan per 1 juli aanstaande kwijtraken. Het personeel van deze winkel heeft van Blokker een spreekverbod gekregen en mogen onder geen beding met de pers praten. 

FVN overtuigd van bezuinigingen

Voor de vakbond FNV is het klip en klaar na gesprekken met Blokker, er zit niets anders op dan te bezuinigen. Blokker, en de dochterondernemingen van Blokker zoals Xenos, Bart Smit en de Marskramer, heeft te veel last van winkels als Action die tegen dumpprijzen hun waar verkopen.  Het FNV staat wel zeer sceptisch tegenover het openbreken van vaste contracten en die om te zetten in flexibele contracten.  Het FNV onderhandeld met Blokker over een sociaal plan voor de mensen die hun baan gaan verliezen. 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.