Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Natuurwerkdag op zaterdag 14 maart in Wognum en Wervershoof

Natuurwerkdag Egboetsterrein OostwoudMedemblik – Geniet jij ook zo van de natuur? Wandelen, fietsen of erop uit met de hond, lekker in de buitenlucht. Helemaal fijn als dat dichtbij huis kan. De diversiteit aan planten en dieren maakt de natuur zo mooi. We willen er met het project ‘Medemblik bloeit!’ voor zorgen dat de natuur dichtbij huis veelzijdiger wordt. Jij kan daarbij helpen.

In de gemeente Medemblik zijn drie proefgebieden waarin het natuurbeheer door vrijwilligers samen met de gemeente en Landschap Noord-Holland gedaan wordt. De drie proefgebieden zijn: het Kreekbos in Wognum, de ecologisch zone ‘De Westrand’ in Wervershoof en ‘Pronkvliet’ in Medemblik.

De natuur zoekt vrijwilligers!

Wil je ook meehelpen en zorgen dat er komende zomer meer soorten vlinders, bijen, planten en bloemen voorkomen in de natuurgebieden in Wognum en Wervershoof? Kom dan op zaterdag 14 maart naar ‘Het Kreekbos’ of ‘de Westrand’. Hier kunt u samen met medewerkers van de gemeente aan de slag met werkzaamheden in de natuur, zoals wilgen knotten, jonge boompjes uitsteken en snoeien.

Warme kleding en stevig schoeisel

De koffie en thee staan klaar vanaf 9.45 uur en om 10 uur gaan we van start. Neem zelf warme kleding en stevig schoeisel mee, voor gereedschap, beschermingsmiddelen en instructies wordt gezorgd.

Komt je ook?

Je kan je aanmelden via natuur@medemblik.nl. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar om in te schatten hoeveel gereedschap er nodig is, wel handig.

  • Wanneer?        Zaterdag 14 maart, 10.00 – 12.30 uur   
  • Waar?              Wognum, Kreekbos; verzamelen bij de parkeerplaats bij de Grote Zomerdijk. Wervershoof, ecologische zone ‘De Westrand’ aan de Theo Koomenlaan; verzamelen bij de ijs- en skeelerbaan.
  • Meer info?       Kijk op www.medemblik.nl en zoek op ‘Medemblik bloeit’. Of stel uw vraag via natuur@medemblik.nl.

Reageren via facebook