Kasteel Radboud presenteerde haar 'Kasteelplan'

Peter Botman en Freek Zegers doen de toekomstplannen uit de doeken ( Foto: Theo Annes/Medemblik Actueel)
Peter Botman en Freek Zegers doen de toekomstplannen uit de doeken ( Foto: Theo Annes/Medemblik Actueel)

Medemblik – ‘Rijke Rus koopt Kasteel Radboud, bleek op Tweede Paasdag 2013 slechts een geslaagde 1-april grap te zijn, maar wel een grap met een serieuze boodschap. Zelfs de uiteindelijke verkoop van Kasteel Radboud aan de Nationale Monumentenorganisatie is namelijk géén garantie op een publiek toegankelijke toekomst van de middeleeuwse dwangburcht in Medemblik.

Avontuurlijk

Een prinsessenkamer waar prinsessen in spé zich een echte prinses kunnen wanen, speurtochten voor de ridders, riddergevechten maar ook ruimte voor de inwendige mens. Een kleine opsomming van wat de denktank allemaal voor heeft met het kasteel. 

Peter Botman en Freek Zegers lopen over van de ideeën, ideeën die alleen nog goedkeuring moeten krijgen van de nieuwe eigenaar, het NMO (Nationale Monumenten Organisatie). Met de plannen die de denktank gisteren openbaarde is een bedrag van ruim 2 miljoen euro voor nodig. ” maar dan krijg je ook wel iets heel moois,” volgens de mannen van de denktank. 

Zo willen zij een terras realiseren op de plaats van 1 van de afgebroken torens, moet er een klimtoren komen maar ook moet het Kasteel voor dat geld grondig aangepakt gaan worden. Vergaande isolatie om de stookkosten terug te dringen. Freek Zegers vertelde dat die 2.5 miljoen over een langere periode moet worden opgehaald en hoopt ook dat de Gemeente Medemblik de aantrekkingskracht van het Kasteel op het toerisme inziet en wil mee-investeren.  

Peter Botman en Freek Zegers hopen in de winter van 2016/2017 het kasteel te kunnen sluiten om de interne verbouwing te kunnen starten. In het kasteel wordt dan ruimte gemaakt voor oa: een museum die via de Ridderzaal en de westelijke toren kan worden bezocht maar ook worden de kantelen aangepakt zodat het publiek vanaf het kasteel over het IJsselmeer en Medemblik kan kijken. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.