16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:30
Medemblik Actueel.

Abbekerkse (51) steelt bloemen en mishandelt eigenaresse bloemenstal (audio)

Abbekerk – Een bizarre diefstal bij een onbeheerd bloemenkraampje in Heerhugowaard. De eigenaresse zag twee vrouwen bloemen inladen zonder te betalen. Om de auto te stoppen en haar bloemen terug te krijgen sprong ze op de motorkap.

De bestuurster stopte echter niet, maar trapte het gas in. Pas een flinke eind verder stopte de dollemansrit. Vera de Nijs uit Warmenhuizen zag het allemaal gebeuren. ”Ik wist niet wat ik zag, de eigenaresse van de bloemenkraam werd aan haar haren over de motorkap getrokken. Ze schreeuwde om hulp en of ik het kenteken wilde noteren.”

Vertrouwen

De onbeheerde bloemenkraam was al eerder bezocht door de dievegges. Dat terwijl de kraampjes, die je in veel dorpen ziet, bestaan op basis van goed vertrouwen. Je doet geld in een potje en neemt vervolgens een bosje bloemen mee. Bij dit stalletje was zelfs een camera geplaatst om dieven af te schrikken.

Aanhoudingen

”Maar daar trokken ze zich dus niks van aan”, vervolgt De Nijs. ”Ik ben nog achter ze aan gereden om het kenteken te achterhalen, maar ze waren me te vlug af.” Toch wist de politie de twee later aan te houden in Hippolytushoef. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Abbekerk en een 33-jarige vrouw uit Wieringerwaard. Hen wordt diefstal met geweld ten laste gelegd.

De Nijs is blij dat de daders gepakt zijn. ”Wie doet er nou zoiets? Als ik bloemen bij zo’n kraampje koop, hoop ik altijd maar dat de mensen zien dat ik eerlijk betaal. Ze moeten gewoon van je troep afblijven.”

Een ooggetuige deed haar verslag voor de microfoon van RTV NH

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?