Tuinders en politiek recht tegen over elkaar om jachtverbod (video)

Regionieuws – Agrariërs in West-Friesland zijn verbolgen over het voorgestelde jachtverbod in Noord-Hollandse stiltegebieden. “Ze verzinnen er weer regels bij waardoor ons werk elke keer moeilijker gemaakt wordt”, aldus teler Ton Slagter uit Andijk.

Van regioverslaggever Maarten Trompert

Het voorstel is ingediend door de Partij voor de Dieren en zou de steun hebben van een meerderheid in Provinciale Staten. Initiatiefnemer Bram van Liere begrijpt niets van de ophef. “Dit gaat over de plezierjacht in stiltegebieden en heeft niets met het verjagen van bijvoorbeeld ganzen te maken”, zegt Van Liere.

Intussen schreeuwt ook de VVD  in Medemblik  moord en brand over dit jachtverbod. Maar volgens de Partij voor de Dieren hebben ze gewoon hun voorstel niet goed gelezen. Bekijk hieronder een reportage:

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.