20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:02
Medemblik Actueel.

Medemblikker Reda A (21) moet 11 jaar de cel in als het aan het O.M ligt

Medemblik – Medemblikker Reda A.(21) hoorde gisteren een gevangenisstraf van elf jaar tegen zich eisen. De man wordt beschuldigd van deelname aan vier overvallen. Drie daarvan dateren van 2012. De verdachte ontkende alles.

Maar in Medemblik zong – ook in A.’s eigen vrienden- en kennissenkring – rond dat hij wel degelijk bij de berovingen betrokken was. Zelf is hij van mening dat hij de dupe is van het roddelcircuit in zijn woonplaats, omdat hij zich vroeger wel aan strafbare feiten (straatroven) had schuldig gemaakt,schrijft het NHD op haar website(premium). 

De 21-jarige Medemblikker heeft volgens het O.M in 2012 meerdere overvallen op woningen in Medemblik en Wieringerwerf gepleegd. Voor de overval op restaurant Rosario in de Nieuwstraat had het O.M niet genoeg bewijs. 

Het O.M vind dat het wel genoeg bewijs heeft om Reda A. te koppelen aan de brute overval op Café Rumours in juni 2012. Afgelopen jaar heeft een bewoner van de Goudsmidgilde nog aangifte tegen A. gedaan wegens bedreiging en diefstal van apparatuur en de huissleutels. 

Uitspraak over 2 weken. 

Reageren via facebook