Bedrijventerrein Andijk niet, die van Medemblik en Zwaagdijk wel rendabel (audio)

Medemblik – Een onderzoek naar bedrijventerreinen in Westfriesland maakt duidelijk dat de beste kansen aan de provinciale wegen en A7 liggen. Maar ook dat diverse terreinen in Westfriesland beter niet ontwikkeld kunnen worden. Dat concludeert onderzoeksbureau De Bont voor Ruimte in haar raport ‘Ondernemend West-Friesland, vervolg behoefteraming werklocaties.’ [PDF Onderzoek Westfriese bedrijventerreinen]

Dit bureau heeft in opdracht van de zeven Westfriese gemeenten, met financiële middelen van de provincie Noord-Holland, onderzoek gedaan naar de verschillende bedrijventerreinen die nog in ontwikkeling zijn en hoe rendabel deze terreinen zijn. Al eerder heeft de provincie Noord-Holland laten onderzoeken welke vraag aan bedrijfsgrond in de toekomst kon worden verwacht en welk aanbod hier tegenover stond,schrijft Westfriesland in Bedrijf op haar website. 

Rendabel

Voor het MKB en bouwnijverheid ziet het onderzoeksbureau goede kansen voor Schepenwijk (Enkhuizen), WFO (Zwaagdijk-Oost), Undamaris e.o. (Medemblik), De Veken (Opmeer), Overspoor (Nibbixwoud), Zevenhuis (Hoorn) en Vredemaker (Zwaag). In nagenoeg alle Westfriese gemeenten,  behalve Drechterland en Stede Broec, zijn er plannen voor bedrijventerreinen waarvan het onderzoeksbureau adviseert om ze niet te ontwikkelen.

‘Geen Andijk-Zuid en Distriport’

In het onderzoek is onder andere te lezen dat bedrijventerrein Andijk Zuid niet aansluit bij de wensen van de ondernemers qua ligging en daarmee volgens het onderzoekbureau niet rendabel is. Vanuit de Logistiek en Distributie verwacht het onderzoeksbureau dat door beperkte vraag Distriport niet rendabel wordt.

Wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik names de Westfriese gemeenten en ondernemers’

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.