20.8 C
Medemblik
4 augustus 2020 19:27
Medemblik Actueel.

Westfriesgasthuis financieel gezond blijkt uit onderzoek BDO

WestfriesgasthuisRegionieuws – Veel ziekenhuizen hebben het financieel gezien moeilijk, blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO. BDO bekeek alle jaarrekeningen van 2013 en gaf de ziekenhuizen op basis van hun financiële situatie een cijfer tussen de 1 en 10, waarbij 10 staat voor de gezondste financiën. Het gaat dus niet om de kwaliteit van zorg, maar om hoe financieel gezond het ziekenhuis is,schrijft RTLZ op haar website.  

Het Westfriesgasthuis krijgt van de onderzoekers een 7 waardoor het op plaats 47 van de 74 onderzochte ziekenhuizen komt te staan, in 2012 kreeg het ziekenhuis nog een klein zesje. Het slechte ziekenhuis kwa financiële huishouding staat in Den Helder. Het Gemini kreeg een 1.5 van de onderzoekers en staat daarmee stijf op plaats 74 van de 74 onderzochte ziekenhuizen. Daarmee presteren ze nog slechter dan in 2012 toen ze nog een twee kregen. 

Afgelopen maandag werd in Hoorn nog de overdracht getekend van het nieuwe gedeelte waardoor het Westfriesgasthuis nog beter de patiënten kan huisvesten. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?