Medemblik Actueel.

Voetbal

Spartanen Dames 4M pakken winst tegen Flevo dames

1141047EINDELIJK!!!! Een wedstrijd…De 1e competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie ging door. Aanwezig 10.00 uur maar de meiden waren er bijna allemaal al om 09.45 uur. Ze hadden er zin in. Gelukkig maar, want wij moesten tegen Flevo en daar hadden wij eerder met 1-4 van verloren, dus wij wisten dat we vol aan de bak moesten. Aangezien Nathalie en Danielle geblesseerd waren moesten wij voor een vervangster gaan zorgen.

Gelukkig wilde Mereltje met ons meedoen wat voor haar een bijzondere uitdaging was om weer op dit zeer hoge niveau mee te acteren. Verder was iedereen aanwezig en dat was fijn. De wedstrijd was begonnen. Flevo was in het begin van de wedstrijd best vel en we moesten aan de bak. Maar door onze goede verdediging, met Lara, Isa, en Nadine was het voor Flevo bijna geen doorkomen aan. Roos stond weer op doel. Maar na een korte periode dat Flevo even de overhand had herpakte de meiden van de Spartanen zich goed. Uiteindelijk had Flevo geen uitgespeelde kans gehad. De meiden van de Spartanen hadden duidelijk het betere van het spel. Fysiek was Flevo beter, sterker en groter.

Maar uiteindelijk draait het om de kansen, het spel en de doelpunten. Daar wonnen wij…..DIK. Na een fout in de verdediging wist Ilse dit genadeloos af te maken. Door een harde knal in het dak van het doel werd het 1-0. Helemaal terecht. Vaak hadden wij dat we beter waren, maar veloren wij, maar nu 1-0 voor…Wij gingen niet verslappen en meerdere kansen ontstonden. Jammerlijk wisten wij de overhand niet om te zetten in meer doelpunten en toch gebeurde weer wat wij niet verdiende. Een counter uit het niet werd omgezet in een doelpunt voor Flevo. 1-1!!! Balen. Zo onverdiend. Rust….In de kleedkamer hoefde er eigenlijk niet veel gecorrigeerd te worden.

We speelden goed en mooi voetbal en de tegenstander had het erg moeilijk met ons. Wellicht het veld iets breder houden maar dat was eigenlijk maar een klein detail. De 2e helft gingen we weer vol aan de bak…. Wat hadden de meiden er zin in en wat wilden zij de tegenstander opvreten. Toen wij de kleedkamer uitkwamen zagen wij een boel verraste gezichten….Wie staat er nou op doel? Niet Roos….Maar Lara!!! Jazeker. Roos ging een keer voetballen en Lara op doel. Even snel de nieuwe keeper inschieten en kom maar op…Veel meer ballen kreeg Lara overigens ook niet…Een paar keer uitschieten en dat was het wel. Voor Roos was het wel spannend…

Voor het eerst voetballen en niet keepen. Maar ze deed het goed…Een beetje onwennig, maar dat geeft niet. Hierna gingen wij weer vol in de aanval…Meerdere kansen creëerden wij, maar helaas in het zijnet, net naast etc. Ondertussen naderen wij het einde van de wedstrijd…Flevo kreeg nog een kansje….maar door goed verdedigen van Isa werd erger voorkomen. Nadine wist nog goed de bal binnen te houden en gaf de bal aan Ilse. Zij wist vanaf de eigen helft vanaf rechts een solo op te zetten naar het doel van de tegenstander en uiteindelijk lukte het Ilse om een prachtige goal te maken. 2-1!!! In de laatste minuut…..Einde wedstrijd….Gewonnen en terecht.

Wat hadden de meiden geknokt…Heerlijk om te zien. Alle meiden verdienen een groot compliment voor huninzet, spel en vreugde op het veld. Ik ben blij dat ik jullie mag trainen en coachen…De 1e 3 punten zijn binnen en staan nu even bovenaan…

Trots op de meiden…..Sander

Reageren via facebook