Medemblik Actueel.

Algemeen

Ligplaatshouders Pekelharinghaven zien problemen verzelfstandiging havens Medemblik

[adrotate group="2"]

pekelharinghaven medemblik

Medemblik – De vereniging van Lichtplaatshouders Pekelharinghaven ziet de plannen van de gemeente Medemblik om de Pekelharinghaven en de Oosterhaven onder te brengen in een zelfstandige BV met grote zorgen tot  uitvoer komen. 

De vereniging ziet de plannen om de havens te verzelfstandigen in een grote financiële debacle uitmonden. Volgens een rekensom van de vereniging start de nieuwe BV met een tekort van ruim 400.000 euro en vraagt zich af wie dat gaat betalen. 

De gemeente geeft namelijk bij de start € 1.200.000,- mee voor onderhoud van de havens maar de totale onderhoudskosten komen uit op €1.5.46.801,- tel daarbij op de 80.000 euro die de gemeente t/m 2018 wil bezuinigen op de havens dan kom je uit op een tekort van € 424.801,- . 

Ook de kosten voor brug- en sluisbediening is volgens de vereniging veelste rooskleurig berekend. Voor zeven dagen per week 12 uur per dag heb je minimaal 2 personen nodig plus reserve als er iemand ziek is of op vakantie is. Deze mensen moeten continue op de brug beschikbaar zijn vanwege het intensieve vaarverkeer en zijn dan ook niet elders inzetbaar. De gemeente berekend hier € 87.993,- voor en dat vind de vereniging een bedrag waarvoor je dit nooit zult redden.  De gemeente laat weten dat er vooral wordt gezocht naar efficëncy in bediening van de brug. De vereniging is daarom ook bang dat de brug en sluis veel minder uren bediend zullen gaan worden. 

Ook het feit dat de Stichting Jachthaven buiten de verzelfstandiging wordt gehouden vind de vereniging erg vreemd, de huur die de stichting betaald staat in geen verhouding tot wat de overige ligplaatshouders straks moeten betalen. 

Maar ook vinden zij het vreemd dat de nieuwe BV tegen een forse huur de parkeerplaats achter het havengebouw aan de Pekelharinghaven gaat huren en zij vragen zich af of er dan betaald parkeren gaat worden ingevoerd en of er nog meer campers komen, het laatste lijkt de vereniging vreemd daar de parkeerverordening dit sinds 01-01-2013 niet meer toe of dat dit een opmaat is naar betaald parkeren/blauwe zone voor de parkeerplaatsen aan de Pekelharinghaven. Wat ook weer vreemd is daar de ligplaatshouders nu hun eigen parkeerplaats huren. 

Reageren via facebook