grootste comazuipers zijn…. meiden

Regionieuws – Ondanks de vele filmpjes die de jeugd waarschuwt voor het gebruik van overmatig alcohol, ondanks de strenge wetgeving zijn in 2014 weer opnieuw meer kinderen met een alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis en voor het eerst zijn de meiden in de meerderheid. 

Opvallend zijn de grote aantal 13 en 14-jarigen die moesten worden opgenomen met een alcoholvergiftiging.  Kinderartsen denken dat de ouders het nog steeds geen probleem vinden dat hun zoon of dochter laveloos naar het ziekehuis wordt gebracht door overmatig drankgebruik. “ze staan het oogluikend toe, ” zegt een kinderarts van het Reinier de Graaf-Ziekenhuis in Delft. 

In de groep 16- en 17-jarigen daalde het aantal comazuipers juist, mogelijk door de strenge wetgeving, maar de arts zegt ook dat de wet tot onvoldoende mentaliteitsverandering heeft gezorgt bij de ouders en de jongeren. 

Gemiddeld hebben jongens die worden opgenomen met een alcoholvergiftiging langere tijd een verminderd bewustzijn. Zij waren gemiddeld 3 uur en 28 minuten niet bij kennis. Meisjes waren dat gemiddeld 2 uur en 42 minuten. In 2014 was één patiënt lange tijd buiten westen: 50 uur. 

Noord-Holland springt er negatief uit

Samen met Zuid-Holland en Noord-Brabant springt Noord-Holland er negatief uit, in Noord-Holland en dan vooral in West-Friesland worden verreweg de meeste jongeren behandeld na een avondje alcoholdrinken.   

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.