2.3 C
Medemblik
30 november 2020 12:47
Medemblik Actueel.

Schaakvereniging de Pionier – Symbolisch lintje..

Abbekerk – Tafels en stoelen werden terzijde geschoven en 1 tafeltje werd in het midden geplaatst. Symbolisch werd er een lint omheen gespannen, kortom de gelijkenis met een boksring was groot.

De wedstrijd van Mohamed Ali (v/h Cassius Clay) en Jo Frazer was spannender want daar ging ik m’n bed voor uit. Toch zinderde de zaal en de dames schikte spontaan in. De verzorgers ontbraken, er stond ook geen emmer water en een spons, maar dat weerhield de heren Lukas Boots en Toine Molenaar niet van hun plannen af om te winnen. Lukas heeft 605 punten en Toine 513. Beiden hebben ze 18 wedstrijden gespeeld. De winst ging naar Lukas, maar hij was wel uitgewoond. Dat wij dit toch nog mochten meemaken.

De overige 8 spelers waren meestal aan elkaar gewaagd, slechts bij Klemens Schäffer was er sprake van een duidelijk overwicht en na 32 zetten stond Victor Groeneveld weer beteuterd buiten. Ik heb 3 x gekeken bij de uitslag Jouke van Groningen – Kees Haakman, maar volgens de wedstrijdleider was het verlies van Jouke correct.

Theo Laan staat op 3 en moest tegen de nummer 4 (Arnold Velthuis). Toch was de winst voor Arnold en daar was Theo niet blij mee. Het verschil tussen die twee is maar 3 punten. Zwaar zuchtend onder de assertief spelende Adrie Molenaar kon Dale Neijzing de winst op zijn naam schrijven.

Volgende week komt Aartswoud 5 op bezoek en onze externe wedstrijdleider (Arnold) was al druk bezig een droom team samen te stellen en een rangschikking te maken naar sterkte en uithoudingsvermogen. De tactiek kunnen we hier niet uit de doeken doen, want de “vijand” leest ook onze stukjes en we houden van fair play.

Waar we ook van houden zijn nieuwe leden, voor de prijs hoeft u het niet te laten, een kleine 70 Euro voor een heel seizoen pret is niet teveel toch? Voor de minvermogenden valt een mouw te passen aan de contributie, dat halen we dan weer terug bij onze rijkere leden. Locatie, tijden en zo staan op onze website www.depionier.eu Één avondje mee schaken of alleen maar komen kijken kan ook.

Reageren via facebook