14.6 C
Medemblik
21 mei 2020 03:46
Medemblik Actueel.

200.000 euro voor Museumstoomtram Hoorn – Medemblik

Museum Stoomtram Hoorn BGLHoorn – In de Beurs van Berlage te Amsterdam heeft op 10 februari 2015 het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaatsgevonden. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd bekendgemaakt dat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een bedrag van € 200.000,- ontvangt uit de afdracht van 2014.

Museumstoomtram

De Museumstoomtram ontvangt inmiddels voor de achtste keer een bijdrage van de BankGiro Loterij, bestemd voor de ontwikkeling van de collectie en uitbreiding van de presentatie in het levende museum. Het museum besteedt de gelden met name aan de aankoop en ontwikkeling van historische infrastructuur (onder andere de stationsgebouwen) en de restauratie van historische Nederlandse stoomtramrijtuigen. De bijdrage van 2014 zal worden aangewend voor het project waarin het tramstation te Hoorn met stationsplein en faciliteiten voor bezoekers wordt gerealiseerd.

Reageren via facebook