Wanbetalers ook probleem bij FC Medemblik

Medemblik – Het bestuur van FC Medemblik heeft de drastische stap moeten nemen richting de leden die tot op heden niet hun contributie hebben voldaan. Zij mogen per direct niet meer deelnemen aan wedstrijden van zijn of haar team. 

FC Medemblik biedt de wanbetalers nog wel een betalingsregeling aan maar ziet toch het liefst dat de contributie per direct wordt voldaan. Met deze contributie wordt de club overeind gehouden en alle rekeningen betaald zoals de huur van de sportvelden.  

Mocht een wanbetaler nog geen gehoor geven aan de oproep van het bestuur van FC Medemblik dan rest de club niets anders dan dit persoon uit te sluiten van de club. 

Landelijk probleem

Het is meer en meer een landelijk probleem aan het worden, wanbetalers bij sportverenigingen. Door de economische crisis zijn veel mensen zonder werk komen te zitten en hebben geen geld meer voor bijvoorbeeld het lidmaatschap van hun favoriete sportvereniging.   

In West-Friesland kunnen ouders in zo’n geval terugvallen op de Stichting Leergeld.  Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van een lokale Stichting Leergeld indien zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen en een aantoonbaar inkomen hebben dat beneden 120% van het bijstandsniveau ligt.

Sommige Leergeld stichtingen moeten noodgedwongen afwijken van de aantoonbare grens van 120% van het besteedbare inkomen vanwege een (tijdelijk) gebrek aan voldoende financiële middelen. 

Via sport kan een kind leren omgaan met andere kinderen en leren omgaan met winnen en verliezen. Stichting Leergeld heeft al veel gezinnen kunnen helpen met het betalen van de contributie van een sportclub. Soms kunnen zij ook helpen als het gaat om kleding of om spullen die nodig zijn om te sporten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.