12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 06:21
Medemblik Actueel.

OBS de Meridiaan Medemblik presenteert plannen natuurspeeltuin en biologische schooltuin

Medemblik – Vrijdag 13 februari presenteerden de leerlingen uit groep 8 van openbare basisschool de Meridiaan uit Medemblik in de raadszaal van het gemeentehuis in Wognum hun plannen voor natuur(speel)tuinen in de stad Medemblik en bij hun school.

Burgemeester Frank Streng en twee ambtenaren van de buitendienst luisterden en keken aandachtig naar de powerpoint-presentaties en de ontwerptekeningen die de kinderen de afgelopen maanden hebben gemaakt. Na een eerder gesprek met de burgemeester waren de leerlingen aan het werk gegaan om in het kader van o.a. biodiversiteit na te denken over natuur(speel)tuinen. Als volleerde presentatoren lieten de kinderen hun verschillende ontwerpen zien en werd op kritische vragen van de toehoorders goed ingespeeld.

Op “de Meridiaan” zijn de leerlingen door het werken met IPC (International  Primary Curriculum) namelijk al gewend aan het stellen van onderzoeksvragen, maken van ontwerpen en het presenteren van hun resultaten. Ook de medeleerlingen, als kritische toehoorders in de raadszetels, waren bijzonder onder druk van het geheel en de bijzonder warme ontvangst door de burgemeester. De komende maanden zal bekeken worden in hoeverre deze presentaties bijdragen aan vervolgstappen op het gebied van natuur(speel)tuinen in de stad Medemblik.

Na nog een korte film over een vergelijkbaar project in Zoetermeer volgde er nog een rondleiding door het gemeentehuis. Van de parkeergarage tot aan de werkplek van de burgemeester waren de “ohhh’s” en “aah’s” niet van de lucht en werd deze presentatie voor de burgemeester en ambtenaren passend afgesloten.

Voor alle betrokkenen een informatieve, boeiende en leerzame ochtend. 

Foto’s: Theo Annes/Medemblik Actueel

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?