Medemblik Actueel.

Bedrijven Medemblik

Delfsma Bouw Balk mag de nieuwe DAN Nibbixwoud gaan bouwen

De nieuwe DAN in Nibbixwoud

Nibbixwoud – De nationale aanbesteding voor de bouw van het pand voor de DAN is gewonnen door Delfsma Bouw uit Balk.

Wethouder Joset Fit is blij dat de aanbesteding goed is verlopen: “De aanbesteding voor een gebouw als de DAN moet voldoen aan veel wettelijke eisen. De bedrijven die zijn afgevallen, hebben geen bezwaar tegen de uitslag ingediend. We hebben ons werk goed gedaan. We kunnen nu starten met de bouw van het pand.” Ze vervolgt: “Zoals bij elke wedstrijd is er één winnaar. Delfsma Bouw heeft het beste aanbod gedaan.”

De nationale aanbesteding voor het gebouw van de DAN heeft plaatsgevonden met een voorselectie. Daarbij hebben 16 bouwbedrijven uit Nederland zich ingeschreven, waarvan 50% van de bedrijven uit de regio. De notaris heeft uit de 16 inschrijvers 5 bedrijven geloot, waarvan ook een aantal regionaal waren. Deze bedrijven hebben een aanneemsom ingediend.

Delfsma Bouw behoort tot één van de bedrijven van JB Holding uit Balk en voldoet aan alle de door de gemeente gestelde eisen. Naar verwachting start de bouw van het gebouw eind maart. De uitvoering van het terreinwerk van de DAN is al in volle gang.

Reageren via facebook