Medemblik Actueel.

Politie

Inbreker overlijdt aan onderkoeling na sprong in sloot Wervershoof (video)

Wervershoof – In Wervershoof is vannacht een op heterdaad betrapte inbreker overleden. De man sloeg op de vlucht voor de politie en sprong in een sloot. Daar werd hij na enige tijd gevonden. De man bleek toen al te zijn overleden. 

De man hield zich verdacht op bij een vakantiewoning op het bungalowpark en werd door andere bewoners van het park opgemerkt. De man sloeg op de vlucht, waarbij hij door een meertje op het terrein ging en uiteindelijk een weiland in vluchtte. Een aantal bewoners volgde hem en zij troffen de man in dat weiland aan in een sloot.

De man is ter plaatse door de politie en personeel van de traumahelikopter behandeld. Hij is echter overleden. Uit onderzoek door een schouwarts in het ziekenhuis blijkt dat de man aan onderkoeling is overleden. Op dit moment doet de politie onderzoek naar de identiteit van de man.

Diverse bewoners van de Vlietlanden lieten ons weten maar weinig medelijden te hebben met de man. Ze wisten ons te melden dat het schering en inslag is op het park wat inbreken betreft. Zo is er in 2014 bij een inbraak voor vele duizenden euro’s aan juwelen gestolen en heeft personeel van het park met enige regelmaat openstaande deuren aangetroffen.   

De vakantieparken in de gemeente Medemblik zijn een geliefd object om inbraken te plegen, zo heeft het vakantiepark in Andijk vorig jaar een treurig record gevestigd door maar liefst 50 woninginbraken in de eerste helft van 2014 te registreren. En vorige week kwamen wij nog met het bericht dat in de eerste paar weken in Medemblik ( oa. de Vlietlanden) maar liefst 5 woninginbraken zijn geteld of een poging om in te breken in een woning. 

Reageren via facebook