update – Kristal Actie Albert Heijn is klant misleiding zegt reclame code commissie

 

Regio – Supermarktketen Albert Heijn heeft weer eens een te mooie actie uit de kast gehaald, en dat het te mooi voor woorden is blijkt wel als je eens gaat uitrekenen wat deze glazen je nu echt gaan kosten. Dan weet je direct dat Albert Heijn echt op de kleintjes let.

Exclusief bij Albert Heijn kun je nu sparen voor prachtige Vivo kristalglas glazen en mooie accessoires van Villeroy & Boch Group.Tot en met 8 februari 2015 kun je bij inlevering van een volle spaarkaart met 40 zegels en bijbetaling van 2.99 euro in AH-winkels een set glazen ontvangen. Online ontvang je wel kristalzegels, maar kun je geen spaarkaart inwisselen.

Laten wij eens een berekening hierop loslaten. 1 zegel voor €10 en 40 zegels per kaart (is dus €400 boodschappen doen voor een volle kaart) voor 4 glazen (€100 per glas) met bijbetaling van €2,99. Er zijn 5 verschillende soorten glazen dus 5x €400 = €2000 boodschappen doen in 14 weken!  Dan heb je een 4 persoons -glasservies waarvoor je dan ook nog €15 bij betaald. Dikke kassa voor meneer Heijn en wil je dus minimaal een glasservies voor 8 personen moet je voor €4000 boodschappen doen in 3 maanden tijd!

Albert Heijn let dus ook in deze moeilijke tijden op de kleintjes. 

De volkskrant komt ook met een verhaal over de kristallenglazen actie van de Albert Heijn.. Waaruit blijkt dat het niet eens kristal is maar gewoon glas. Kristal zonder lood is geen kristal maar doodgewoon glas. 

Update:  Albert Heijn heeft klanten ten onrechte het idee gegeven dat ze via een spaaractie op een goedkope manier aan kristallen glazen konden komen. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald.

Bekocht

Albert Heijn maakte rond zijn inmiddels afgeronde actie reclame voor de mogelijkheid om te sparen voor kristalglas. Volgens het supermarktbedrijf werd daarmee voldoende duidelijk gemaakt dat het niet ging om hoogwaardiger kristallen glazen. Diverse klanten voelden zich echter bekocht toen bleek dat zij niet spaarden voor echt kristal en dienden klachten in bij de Reclame Code Commissie.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.