Medemblik Actueel.

Syngenta Hauwert stopt, personeel in het ongewisse

SyngentaHauwert – In de zomer van 2016 zal zaadbedrijf Syngenta haar bloemzaadproductiebedrijf in Hauwert sluiten. Wat er met de zeventien personeelsleden gaat gebeuren is nog onduidelijk. Of ze worden overgeplaatst naar een andere vestiging of dat ze worden ontslagen. Syngenta verteld aan de verslaggever van het NHD (Premium) dat sommigen een nieuwe functie binnen Syngenta krijgen maar er zullen ook ontslagen gaan vallen. 

Het bedrijf zegt de afgelopen tijd haar aanvoerketen voor bloemen van leverancier tot klant over de wereld te hebben bekeken en geconcludeerd dat deze aanvoer optimaler werkt als de vestiging in Hauwert sluit. ,,Syngenta heeft met haar middelen een overcapaciteit en wil haar onkosten verlagen’’, verduidelijkt woordvoerder Kim Gieling. ,,We gaan efficiënter werken om aan de vraag naar dit bloemenzaad te voldoen.’’

Over een paar maanden moet duidelijjk worden waar de huidige productie heen gaat en wat er met de personeelsleden gaat gebeuren. 

Reageren via facebook