Supermarkten Medemblik scherp op koper babymelkpoeder

nutrilon

Jumbo en Deen limiteren aantal aankopen

Jumbo supermarkt in Zwaagdijk-Oost en Deen in Medemblik vertelden aan de redactie dat ook zij dit kunnen merken. Jumbo vertelde ons dat zij een zeer strak beleid voeren en als ze het maar even niet vertrouwen resuluut ingrijpen en de klant de aankoop weigeren.  Bij Deen in Medemblik is het zelfs niet eens mogelijk om meer dan 2 pakken te gelijk te kopen omdat de kassa’s zo zijn ingesteld dat aankoop wordt geweigerd. 

De woordvoerder van Jumbo in Zwaagdijk wist verder nog te melden dat zij dankzij dit strikte beleid de overlast van groepjes mensen die elk 2 of meer pakken babyvoeding kochten vrijwel hebben kunnen indammen. Sporadisch wordt het nog wel geprobeerd, de kassamedewerksters zijn hier op voorbereid en treden dan handelend op.