Medemblik Actueel.

Bedrijven

Hema doet bont in de ban.

Medemblik – Meer dan zeventig topmerken en retailers, waaronder C&A en HEMA, hebben de omstreden angorawol al uit hun zaken verbannen, aldus PETA. Het product kwam wereldwijd in opspraak nadat de organisatie in 2013 een filmpje online zette, waarop is te zien hoe levende angorakonijnen bij een producent in China op brute wijze van hun vacht werden ontdaan.

Compassie

Ingrid Newkirk van PETA Nederland spreekt van een belangrijke boodschap over compassie voor dieren. “Alleen mensen met een wanhopig gebrek aan basisbehoeftes hebben enig excuus om bont te dragen dat uit levende dieren is gerukt”, zegt ze. De winkelwaarde van de twintigduizend gloednieuwe angorawollen kledingstukken die naar het Midden-Oosten worden verscheept, bedraagt volgens haar omgerekend bijna 774.000 euro.

Reageren via facebook