15.6 C
Medemblik
5 augustus 2020 09:57
Medemblik Actueel.

Sjaak Schipper (Medemblik) wint schaatsmarathon in Falun Zweden

Medemblik – Sjaak Schipper heeft in Zweden de vierde Grand Prix op natuurijs gewonnen. De Noord-Hollandse marathonschaatser verraste zaterdag op het Runn-meer bij Falun het peloton. Hij kwam na 150 kilometer solo over de eindstreep. Bart de Vries versloeg in de sprint om de tweede plaats Jouke Hoogeveen.

Bij de vrouwen zegevierde Mariska Huisman in hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van haar carrière op natuurijs. Ze beschikte na 100 kilometer over het beste eindschot in een kopgroep van vijf. Foske Tamar van der Wal en Elma de Vries bleven het antwoord schuldig.

Sjaak Schipper, het broertje van langebaanschaatser Pim Schipper, zat in een kopgroep van zeven rijders. De 24-jarige schaatser uit Medemblik wist kort voor de finish te ontsnappen en kwam solo over de eindstreep. 

De winnaar kwam kapot en verkleumd aan. Emotioneel zat hij op de grens. „Het was zo onvoorstelbaar zwaar”, zei Schipper met verwrongen gezicht. „Ik wist dat ik tegen het einde met wind mee een enorm gat moest slaan en dan tegen de wind in vol moest blijven rijden. Vijf kilometer volle bak. Ik heb echt alles gegeven en dan overkomt me dit. Geweldig.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?