Schatgraven in Andijk

Andijk – Elk lied is op eigen wijze ontstaan; door een ervaring van een dichter, de componist werd door iets geïnspireerd, tijd en geschiedenis doorademen de tekst. Kortom: achter elk lied gaat een eigen, uniek verhaal schuil. Wanneer je zo’n verhaal eenmaal kent, gaat een lied meer voor je leven, zing je het bewuster, beleef je het meer intens, klinkt het voorgoed anders.  

Predikant-organist Erick Versloot uit Woerden – auteur van Dichterbij het lied – komt 8 februari naar de Gereformeerde kerk in Andijk en neemt, na enkele inleidende en meditatieve notities over zingen, de kerkgangers aan de hand van een aantal liederen mee door de tijd. Versloot weet met passie en humor letterlijk en figuurlijk een beeld te schetsen  van dichters en componisten, van het ontstaan van een lied en de rol die een lied in mensenlevens kan spelen.

Zondagavond 8 februari: met elkaar schatgraven naar parels in het liedboek! En uiteraard zullen we de liederen ook met elkaar zingen! Aanvang dienst 19.00 uur, na de dienst gelegenheid tot napraten. Iedereen is van harte welkom. Gereformeerde kerk Andijk, Middenweg 4. Internet: gereformeerdekerkandijk.nlfacebook.com/gereformeerdekerkandijkerickversloot.nl.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.