Dutch Wall of Honour geopend

Dutch Wall of Honour geopend

Regionieuws – Zaterdag om 15.00 uur opende burgemeester Jan Baas van Enkhuizen onder het toeziend oog van belangstellenden en genodigden met een speech de Dutch Wall of Honour in de hal van het stadhuis van Enkhuizen.

Hierin sprak hij onder meer over de oorsprong van de Witte Anjer en wat deze symboliseert. De Witte Anjer staat voor de waardering en respect van de samenleving voor alle Nederlandse veteranen.

Ook sprak hij over hulphonden die ingezet worden bij veteranen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Hij riep op om de stichting die deze honden opleidt te steunen. De Dutch Wall of Honour betreft een meterslang canvasdoek waar belangstellenden een witte anjer en een briefje met persoonlijke boodschap aan kunnen bevestigen.

Dit in herinnering aan degenen die ons land gediend hebben ten tijde van oorlog en vredesmissies.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.