6 C
Medemblik
27 november 2020 06:19
Medemblik Actueel.

Medemblik gaat gebukt onder woninginbraken of poging tot..

inbraak

Wat kan ik zelf doen om de kans op een inbraak te verkleinen?

Inbrekers gebruiken verschillende methoden om in te breken. Over het algemeen willen ze binnen enkele minuten in een woning zijn. Lukt dit niet, dat zullen ze al snel een ander huis kiezen. Extra sloten, anti-inbraakstrips en andere maatregelen maken het een inbreker flink lastig. Als inbrekers met het openmaken van deuren of ramen bezig zijn doen ze dit het liefst in het donker of op een beschutte plek. Gesnoeide begroeiing en goede buitenverlichting maken uw huis een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.

Wat doet de politie om inbraken tegen te gaan?

In heel Nederland is de politie actief met verschillende anti-inbraakprojecten. Vaak werkt de politie daarbij samen met lokale partners. Bij het opsporen van inbrekers gebruikt de politie alle middelen die zij tot haar beschikking heeft. Denk hierbij aan het horen van buurtbewoners (hebben ze iets verdachts gezien?) en sporen zoals vingerafdrukken, braaksporen en sigarettenpeuken onderzoeken en analyseren. In het uiterste geval zet de politie lokwoningen en telefoontaps in.

Reageren via facebook