Gezocht kunstenaar die voor Madelief een kunstwerk maakt (video)

Madelief met haar moeder, opzoek naar een kunstenaar
Madelief met haar moeder, opzoek naar een kunstenaar

Medemblik – Ongeveer 13.000 kaarten kreeg Madelief Boon (2) uit Medemblik die wordt behandeld voor neuroblastoom. ,,Het was een enorme klus om alles te lezen, maar 13.000 kaarten is wel 13.000 keer liefde voor Madelief’’, zegt moeder Susanne.Omdat het onmogelijk is alle kaarten te bewaren, zoekt de familie een kunstenaar die er iets moois van kan maken. 

Het NHD sprak vandaag met Susanne Boon, de moeder van Madelief en die vertelde aan het NHD dat zij aankomende vrijdag weer naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gaat voor een nieuwe chemokuur van zes dagen. Susanne heeft al te horen gekregen dat de prognose niet gunstig is voor Madelief, ze heeft 20% om te overleven maar die kans verdubbeld als zij naast de chemotherapie ook een immunotherapie krijgt. 

Het probleem is dat deze therapie niet in Nederland wordt gegeven, in de nabije toekomst komt deze therapie wel naar Nederland maar wanneer dit is is nog onduidelijk. De meeste Nederlandse patiëntjes gaan nu voor immunotherapie naar het Childrens’ Hospital of Philadelphia (CHOP). Dit betekent dat ze, samen met 1 ouder of met het gehele gezin, ongeveer 6 maanden in Philadelphia verblijven. Dat is een ingrijpende en kostbare gebeurtenis die de nodige voorbereiding vereist. Gelukkig geven de ervaringen van gezinnen die deze weg reeds hebben afgelegd de nodige houvast  voor gezinnen die reis en verblijf nog voor de boeg hebben.

Zodra het definitief is vertrekt het gezin Boon, vader, moeder en de andere 4 kinderen, voor een half jaar naar Amerika. De overige vier kinderen gaan dan in Amerika naar school. 

Gisteren was Hart van Nederland bij Madelief om opnames te maken en om zo te proberen om een kunstenaar te vinden die van deze 13000 kaarten iets moois wil maken.  En voor wie de uitzending van donderdag 5 februari heeft gemist, u kunt hem hier nogmaals bekijken. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.