Strandvogels 1 niet opgewassen tegen West-Frisia 1

Onderdijk – Twee dagen na de prachtige overwinning op KGB ontmoette Strandvogels de buurvereniging van de Bovenkarspelers, West Frisia. Met die club vochten de Vogels in het verleden vaak leuke duels uit, met als absolute hoogtepunt de kampioenswedstrijd in het seizoen 2011-2012. Sinds die tijd heeft de ploeg uit Enkhuizen zich goed ontwikkeld, eerst nog onder leiding van de huidige trainer van Strandvogels, Rene Bierdrager. Inmiddels is West Frisia tweedeklasser en ook nog een hele goede.

Het zou dus wel eens een zware avond kunnen worden voor Strandvogels en dat werd het ook wel. In de openingsfase speelde Strandvogels echter prima mee, al waren de bezoekers wat beter. Echt gevaarlijk werd het echter pas in de 18e minuut, maar Martijn Weel redde goed. Een minuut later was hij alsnog geslagen toen de bal na een afstandsschot wat van hem leek weg te draaien en tegen het net ging. Strandvogels kwam meer onder druk door het snelle combinatievoetbal van de Enhuizers.

Na een halfuur ontsnapte Strandvogels aan de 0-2 toen de bal rakelings naast ging. Strandvogels bleef aardig voetballen, maar wist niet gevaarlijk door te komen. Vijf minuten voor rust wist Martijn Weel met een prachtige reflex de 0-2 te voorkomen, een minuut later was hij kansloos na een snel uitgevoerde aanval. Hierna kwam Strandvogels dan ook eindelijk een paar keer goed voor het doel. Eerst schoot Bryan Broedersz de bal over, een paar minuten later had het eigenlijk 1-2 moeten staan. Na een vrije trap werkte een speler van West Frisia de bal bijna in eigen doel. Hij werd gered door de lat en de rebound leek een prooi voor Mike Boon die de bal echter totaal verkeerd raakte. Zodoende ging Strandvogels met een 0-2 achterstand rusten, een achterstand die niet persé hopeloos is, zo weten we sinds zondag….

Maar deze keer lukte het niet om de achterstand weer om te buigen in een overwinning. Niet omdat Strandvogels slecht speelde, dat zeker niet. Maar West Frisia bleek toch wel een maatje groter dan KGB en wist in de tweede helft nog tweemaal te scoren. Ondanks de 0-4 nederlaag kon er toch gesproken worden van een nuttige oefenwedstrijd. Strandvogels was bepaald niet weggespeeld tegen een ploeg die het twee klassen hoger uitstekend doet. Zondag gaat het weer om de punten, dan tegen Oosthuizen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.