Februari-workshop Hogelandshoeve Benningbroek: Een vroeg voorjaar

Een vroeg voorjaar
Een vroeg voorjaar

Benningbroek – In deze workshop maken we een werkstuk als voorbode van de lente. De basis vorm is bedoeld om een hele jaar mee te gaan. Na het bloie van de narcissen is de boom ook geschikt voor klimplanten die dan als bloeiende boom de zomer doorbrengen. 

We beginnen na de koffie/thee en scones met het prepareren van de ondergrond: een terracotta pot wordt voorzien van een loodgrijze buitenkant, gemaakt van het rubber van een fiets-binnenband. In deze pot steken we druivenhout in de vorm van een tipi en hieromheen vlechten we ringen van druiven- en berkenhout. In de pot zelf zetten we een mix van voorjaarsbloeiers naar keuze, waaronder vrolijk ogende narcissen, fleurig geurende hyacinthen, lente-frisse tulpen en/of verstild-blauwe druifjes ….

Dit alles plaatsen we op een mooie onderschotel. Het resultaat is een verstild plaatje met de belofte van de komende lente: binnen een aantal dagen heeft u geur en kleur in huis. Wanneer de voorjaarsbollen zijn uitgebloeid kunt u de pot vullen met een frisse zomerklimmer, zoals oost-indische kers, suzanne-met-de-mooie-ogen of een rodochiton.

Van ons krijgt u alvast zaadjes mee van de kers! We sluiten de workshop af met een hapje en een drankje terwijl we elkaars werkstuk bewonderen. 

Locatie: Het Hogeland 13 – 1654 JR Benningbroek Aanmelden: 06-28850768 (’s avonds) Email: han@hogelandshoeve.nl  De prijs is 37.50 euro incl. alle materialen, eten & drinken.NB: voor groepen vanaf 5 personen: workshop op afspraak

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.