Voor de PvdA is de discussie verkoop gemeentehuis Andijk nog niet gedaan

Onderste steen moest boven.

Medemblik – Het door de fractie van de PvdA aangevraagde interpellatiedebat over de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Andijk, maakte afgelopen donderdag heel wat tongen los. Aan het einde van het bijna twee uur durende debat was echter de conclusie dat de wethouder weliswaar maar nipt  een motie van treurnis overleefde, maar dat hij de lucht nog niet geklaard heeft.

De wethouder beweerde met grote stelligheid dat de 80.000 euro korting op de verkoopprijs ongedaan zal worden gemaakt, maar voorlopig ligt er nog een aanvullend koopcontract. Hij gaf de garantie dat hij er voor gaat zorgen, dat dit bedrag terugvloeit in de gemeentekas. Projectontwikkelaar Botman zal mee moeten werken. En die wil dat de gemeente een deel van de advocaatskosten gaat betalen die hij heeft gemaakt om zijn recht te halen.

Verder bleef onduidelijk hoe het kwam dat het college pas 30 december van Botman vernam dat de belastingdienst toch met overdrachtsbelasting in plaats van omzetbelasting  rekende. Dit terwijl de belastingdienst al op 22 oktober hierover een brief had gestuurd, dat dit niet aan de orde was.

Wethouder Tigges legde de volledige verantwoordelijkheid voor alle ontstane onduidelijkheid neer bij diezelfde belastingdienst. Ze kwamen er maar niet uit; hij had zelfs begrepen dat de kwestie op het bureau van de staatssecretaris was beland, maar dat had hij van horen zeggen….

De door de PvdA ingediende motie van treurnis werd door 12 raadsleden gesteund, 15 leden vonden het niet informeren van de Raad niet zwaarwegend genoeg.

De fractie van de PvdA gaat er van uit dat de wethouder de Raad bij verdere ontwikkelingen rond het voormalige gemeentehuis meteen zal informeren. Wij rekenen er op dat de 80.000 euro weer terug zal vloeien naar de gemeentekas en de PvdA zal ook met betrekking tot dit dossier onze controlerende rol blijven uitvoeren.

Meer in dossier: gemeentehuis Andijk

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.