13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 07:44
Medemblik Actueel.

Open huis inloophuis Medemblik

inloophuis-MedemblikMedemblik – Op zaterdag 7 februari organiseert het Inloophuis in het kader van Wereldkankerdag wederom een open huis.Op deze dag kunnen mensen kennis maken met het werk van het inloophuis in een gemoedelijke sfeer.

Het inloophuis staat open voor kankerpatiënten, mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, partners, mantelzorgers en vrienden. Veel herinneren zich nog de commotie rondom de wensballonnen begin januari door de milieubeweging. Dat haalde ook gelijk de landelijke pers, Radio en TV (o.a. Hart van Nederland) Resultaat was dat wij de ballonnen maar niet opgelaten hebben.

i.p.v. de helium ballonnen hebben wij een leuk alternatief bedacht n.l. ‘wensbuisjes’. Aan Boomlab, een bedrijf in laboratorium artikelen hadden wij 250 reageerbuisjes gevraagd en tot onze grote verrassing heeft dit bedrijf er 1000 geschonken.

Op de open dag op 7 februari kun je het resultaat zien op onze bovenverdieping hangend in de wenstakken. Je mag dan zelf ook een buisje op-pimpen met welk materiaal dan ook en er een wens of gedachte in doen Vervolgens sluiten wij de buisjes en hangen wij ze in de wenstakken en daar blijven ze dan ook.

De open dag is leuk voor alle mensen uit: Medemblik, Stedebroec en Hollands Kroon. Ook voor gezonde mensen die nieuwsgierig zijn hoe een inloophuis er nu uit ziet en wat wij zoal aan te bieden hebben. Ook kinderen zijn welkom. Die mogen ook een buisje op-pimpen in de eigen jeugdruimte ‘The Basement’ en deze vervolgens zelf ophangen.

Wij zijn open van 11:00 tot 16:00 uur. Koffie en thee is gratis.www.inloophuismedemblik.nl . Graag tot ziens!

Reageren via facebook