Medemblik Actueel.

Regionieuws

Geruchten over brandstichting motorclub The Expendables

Brand verwoest onderkomen motorclub The Expendables (Foto: Theo Annes)
Brand verwoest onderkomen motorclub The Expendables (Foto: Theo Annes)

Regionieuws – De brand van afgelopen zondagochtend die het clubhuis van motorclub The Expendables compleet in as legde lijkt mogelijk te zijn aangestoken door rivaliserende motorclubs. 

Geruchten rond de motorclub spreken over deze mogelijke brandstichting. De politie kon vandaag nog geen mededelingen doen daar zijn pas vandaag met het onderzoek zijn begonnen.  De brand ontstond in een houten aanbouw van het clubhuis in Obdam waarna het vuur dreigde over te slaan naar de aaangrenzende panden maar door zeer cordaat optreden van de brandweer wist men dit te voorkomen. 

Afgelopen oktober 2014 werden bij een inval in diverse woningen in Heerhugowaard 2 prominente leden van de motorclub aangehouden op verdenking van georganiseerde hennepteelt.  Onze nieuwspartner RTV NH berichte in oktober dat, “Een aantal leden van de motorbende de Expendables houdt zich niet aan de wet. Deze zogeheten ‘outlawbikers’ gedragen zich als criminelen. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen.”

 

Reageer op dit onderwerp

X