13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 09:30
Medemblik Actueel.

Ed's Gym – Krachttraining of cardio?

cardioMedemblik – Veel mensen focussen zich nog steeds alleen op cardio als ze willen afvallen. Ze denken het snelste af te vallen door zich suf te lopen in het park of op de loopband in de sportschool, zonder ook maar één minuut te besteden aan krachtoefeningen. Dit is echter niet de meest effectieve methode. Krachttraining is een essentieel onderdeel van het afvallen.

Daarmee wil ik niet beweren dat je zonder krachtoefeningen geen gewicht kunt verliezen… maar afvallen gaat wel veel makkelijker als je de focus legt op krachttraining. 

Vrouwen hebben net als mannen zeer veel baat bij krachttraining voor het afvallen. En dames: don’t worry, je transformeert niet opeens in een bodybuilder. Vrouwen krijgen geen mannelijke spierontwikkeling. Krachtoefeningen zijn goed voor iedereen door het doen van krachttraining krijg je sterkere en grotere spieren en gaat je stofwisseling omhoog. Je spieren verbranden tijdens je training calorieën.

Maar het mooie ervan is… 

Ook in ruststand blijven je spieren voor je werken, je verbrand meer vet. Sterkere en grotere spieren hebben namelijk meer brandstof nodig dan kleinere spieren.

We zien je graag bij Ed’s Gym

Elke 2 weken geeft Ed’s Gym tips en hints om een gezond lichaam te krijgen en om zo gezonder door het leven te gaan. Ed’s Gym vind u aan de Nijverheidsweg 19 in Medemblik. 

Reageren via facebook