Yvonne Spigt (Wervershoof) sprint naar zege tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

2015-01-31 15:01:17 TECHENDORF - Yvonne Spigt wint de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. ANP VINCENT JANNINK

Wervershoof – Werd Yvonne Spigt afgelopen woensdag nog derde tijdens de Open NK vandaag staat ze als winnares van de Alternatieve Elfstedentocht op het hoogste schavot. Na 200 km schaatsten won zij de sprint voor Iris van der Stelt die als tweede eindigde en de als derde over de streep komende Sharon Hendriks. 

In de laatste 20 kilometer ontsnapten een groep van 20 vrouwen uit het peleton met de favorieten Foske Tamar van der Wal en Elma de Vries. Grote afwezige was Mariska Huisman die afgelopen woensdag in haar laatste wedstrijd de titel in het Open NK voor zich opeiste.  Maar ook deze twee grote favorieten konden geen vuist maken tegen de ontketende Wervershoofse.