Bart Mol (Wervershoof) pakt derde plaats tijdens Alternatieve Elfstedentocht

Erwin Mesu wint de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. ANP VINCENT JANNINK
Erwin Mesu wint de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. ANP VINCENT JANNINK

Werverhoof – Schaatser Bart Mol is tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk als derde geëindigd. Winnaar werd Erwin Mesu en vlak achter Mesu sprintte Bob de Vries naar de tweede plaats. 

Bij een temperatuur van -12 graden begonnen de schaatsers vanochtend aan hun tocht van 200 kilometer over de Weissensee. Al na een kleine 80 kilometer viel de beslissing toen een groep van 14 rijders een gaatje sloegen met de rest van het peleton.  Alleen Bob de Vries wist nog vanuit het peleton de oversteek naar de tot 10 man uitgedunde kopgroep te maken. 

In de laatste ronde van 12 kilometer was het non stop aanvallen door de mannen in de kopgroep, waar de aanval van Erwin Mesu de definitieve was en hij als winnaar over de streep ging.