Medemblik Actueel.

Bedrijven

Eigenaren recreatiepark Klein Giethoorn in Opperdoes hebben grote plannen

Uit het ontwerpplan: Overzicht van de toekomstige opzet
Uit het ontwerpplan: Overzicht van de toekomstige opzet

OPPERDOES – Het recreatiepark Klein Giethoorn ligt aan de rand van de kern Opperdoes. Het is een samenvoeging van camping Klein Giethoorn en recreatiepark De brug. De eigenaar, Rima BV wil het recreatiepark uitbreiden met 2 hectare en inrichten met verschillende soorten recreatiewoningen en de nodige voorzieningen zoals een bar-restaurant en een winkeltje. Hiervoor moet een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld, omdat deze ontwikkeling niet past binnen de geldende bestemmingsplannen voor dit gebied.

Procedure

In het najaar van 2013 heeft de gemeente een ‘voorontwerp’ van een bestemmingsplan ter inzage gelegd. De gemeente heeft hierop diverse reacties van burgers en instanties zoals de provincie en het hoogheemraadschap ontvangen. Mede op basis van de inspraak- en overlegreacties is er een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan opgenomen. Op basis hiervan is het ‘ontwerpbestemmingsplan’ opgesteld, dat nu ter inzage ligt. Het gehele document (pdf 150 mb!) is hier te dowloaden,schrijft onze nieuwspartner Westfriesland in Bedrijf 

Met ingang van 30 januari 2015 ligt er een zakelijke beschrijving van de samenwerkingsovereenkomst gedurende een periode van 6 weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum Dick Ketlaan 21 in Wognum.

Reageren via facebook