8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:28
Medemblik Actueel.

DEEN verkoopt miljoenste Fairtrade koffie cup

DEEN verkoopt miljoenste Fairtrade koffie cup

DEEN Supermarkten verkoopt sinds 2012 van alle soorten koffie een Fairtrade variant in de winkel. Bijvoorbeeld filterkoffie, bonen en koffiepads. Afgelopen zomer is DEEN daarnaast begonnen met de verkoop van de gloednieuwe koffiecups met het Fairtrade keurmerk van Stichting Max Havelaar . En met succes, in twintig weken tijd verkocht DEEN Supermarkten maar liefst een miljoen Fairtrade koffiecups.

Sinds juli 2014 verkoopt DEEN de gloednieuwe koffiecups met het Fairtrade keurmerk. Er zijn vier verschillende smaken die gemaakt zijn van een superieure kwaliteit koffie. Deze cups zijn speciaal gemaakt voor de Nespresso® apparaten. Ze variëren in sterkte waardoor de klant goed kan kiezen tussen een sterke espresso of een intense lungo aroma. De lungo smaken zijn gemaakt van 100% Arabica bonen waardoor ze een zacht en mild Italiaans karakter hebben. De espresso Roma en de Ristretto Napoli hebben een krachtige en intense koffiesmaak. DEEN Supermarkten is blij dat de klanten de nieuwe scherp geprijsde koffiecups waarderen. Er zijn nu al meer dan 100.000 verpakkingen met 10 cups  verkocht.

De koffiecups zijn ook verkrijgbaar in de webwinkel van DEEN.

De Fairtrade gecertificeerde koffieboeren krijgen naast een eerlijke prijs ook een Fairtrade premie voor hun koffie. De totale verkoop van DEEN huismerk koffie in 2014 heeft circa US$ 185.000,- premie opgeleverd. Met deze premie kunnen de boeren investeren in o.a. productieverbetering en gemeenschapsprojecten zoals scholing en medische zorg. Meer weten over Fairtrade? Ga dan hier naar de site.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?