Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Wilgen knotten in West-Friesland

wilgenknotten
Wilgen knotten in West-Friesland

Regionieuws – De Knotgroep West-Friesland, die ieder jaar gedurende de periode van half november tot eind maart om de 14 dagen de wilgen en essen op en rond boerenerven in haar gebied uitvoert,  is, ijs en weder dienende, a.s. zaterdag in Spierdijk aan het werk.

Het knotten wordt door hen alleen uitgevoerd bij boerenbedrijven. Deze groep vrijwilligers voert het werk uit namens het Landschap Noord-Holland (LNH), maar werkt ook nauw samen met het IVN West-Friesland.

Zij bestaat momenteel uit totaal 18 personen en zal met het gereedschap, dat zij van het LNH in bruikleen heeft, deze keer ca 40 wilgen weer van haar slieten ontdoen. Dat gebeurt elke drie jaar. Aangezien nooit iedereen beschikbaar is, zijn ze meestal met 10 tot 15 personen aan het werk.

Het aantal adressen waar door de knotgroep gewerkt wordt, loopt inmiddels tegen de 25. Groot zijn de verschillen met aantal te knotten bomen: van 5 tot boven de 100.

Reageren via facebook