10.3 C
Medemblik
26 mei 2020 08:19
Medemblik Actueel.

Medemblik krijgt mogelijk minder WMO-gelden. Clienten gaan over naar Wet langdurige zorg

arbeidsgehandicaptenMedemblik – Vanaf mei moet de gemeente Medemblik het waarschijnlijk met nog minder geld gaan doen dan dat ze nu al kregen vanuit Den Haag. De reden is dat een deel van de cliënten die nu gebruik maken van de WMO overgaan naar de WLZ (Wet langdurige zorg) . 

Het is nog niet bekend om hoeveel mensen het gaat en om hoeveel geld het gaat. Landelijk gaat het om ongeveer 14.000 mensen die vanwege de grote zorgvraag en behoefte aan 24 uurs-toezicht straks onder de WLZ gaan vallen. Onder deze groep vallen zowel jeugdigen als volwassenen. Veel van deze mensen hebben nu ook al een PGB. 

Voor de mensen die dan overgaan van de WMO naar de WLZ zullen dan opnieuw de contracten moeten worden opengebroken en worden bekeken. 

Reageren via facebook