Morgenavond het uur van de waarheid voor wethouder Hans Tigges

Hans Tigges

Medemblik – Morgenavond tijdens de reguliere raadsvergadering zal vooral de aandacht uitgaan naar de antwoorden van wethouder Hans Tigges naar aanleiding van de bijna financiële debacle met het gemeentehuis in Andijk. De PvdA beschuldigt de wethouder van het onder de pet houden van feiten. Feiten die dankzij het PvdA-raadslid Dirk Kuipers boven water zijn gekomen. 

Diverse schriftelijke vragen aan het college vanuit de PvdA-fractie bracht de waarheid niet boven water en daarom wil morgenavond de PvdA samen met de andere raadspartijen in discussie met de wethouder.  Fractievoorzitter Bert de Jong liet ons via de telefoon weten dat zij niet op de val van het college uit zijn maar als de wethouder niet met bevredigende antwoorden komt dan gaan zij nadenken over verdere stappen, mogelijk samen met de andere (oppositie)partijen. 

80.000 euro korting

Alles draait om de 80.000 euro korting die wethouder Tigges de projectontwikkelaar heeft aangeboden nadat deze met het verhaal op de proppen kwam dat zij ineens 21% BTW moesten betalen. Dit terwijl in 2013 door het vorige college het koopcontract al was gesloten.  Later bleek dat de belastingdienst de maatregel had teruggedraaid naar de oorspronkelijke maatregel en de 80.000 euro korting onterecht was. Ook dit werd niet vermeld door de wethouder aan de gemeenteraad.

De PvdA beschuldigd nu de wethouder van het onder de pet houden van informatie en het (moedwillig) foutief informeren van de gemeenteraad wat in de politiek een doodzonde is.  De PvdA is principieël tegen de korting die de wethouder projectontwikkelaar Botman wilde geven. 

De raadsvergadering is morgenavond live te volgen op het tv-kanaal van RTV-Westfriesland (kanaal 21) en via de website van de gemeente Medemblik

Lees meer over het gemeentehuis in Andijk 

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.