Medemblik heeft 500 jongeren zonder werk en zonder opleiding

Lakse werklozen verliezen uitkering

De cijfers die het CBS openbaar maakte gaan over alle uitkeringen die aan jongeren kunnen worden verstrekt zoals de WW, de bijstand maar ook de Wajong.  Vanaf 1 januari van dit jaar werkt de gemeente Medemblik samen met de opvolger WerkSaam, de opvolger van Op/Maat , om zo de jongeren of aan een baan te helpen of aan een opleiding. 

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam is een samenvoeging van de 7 Westfriese gemeenten (Sociale Zaken) en leerwerkbedrijf Op/maat en voert per 1 januari 2015 de Participatiewet uit.

Veranderingen voor Wajongers

Het UWV gaat tussen tussen 2015 en 2018 de gegevens van iedereen met een Wajonguitkering opnieuw beoordelen. Het UWV bekijkt wie kan werken en wie niet en stelt het arbeidsvermogen vast.. Voor Wajongers die niet kunnen werken, ook in de toekomst niet, veranderd er niets. Zij blijven dezelfde uitkering krijgen van het UWV. Wajongers die wel (gedeeltelijk) kunnen werken krijgen vanaf 2018 een lagere uitkering, namelijk 70% van het wettelijk minimumloon in plaats van 75%.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.