GemeenteBelangen Medemblik maakt zich zorgen over komst Megawindmolens

windmolensMedemblik – GemeenteBelangen is voor schone energie. Innovatie geeft vele kansen, met zekerheid te noemen de  zonnepanelen. En u weet het, er is veel meer. Windenergie op het platteland is van de jaren 90 en lijkt achterhaald of ingehaald. Dit alles heeft ook al scheppen subsidie gekost.

De ruimtelijke impact van deze inmiddels megamolens is veel te groot, zorgt voor  vele beperkingen zoals o.a. schaduwwerking, geluidsoverlast. Soms vliegen de wieken letterlijk in het rond! Kortweg, wil dit niet in ons mooie oude Westfriese Landschap.

Nu lijken het Rijk en de Provincie dit “mega-molenbeleid” op te leggen aan o.a. onze gemeente Medemblik. Zomaar 20 tot wel 25 molens erbij. “Nee” zegt GemeenteBelangen. En als windenergie op het land dan onvermijdelijk wordt opgelegd ….nou ga het dan maar realiseren bij de Afsluitdijk. De provincie Friesland is hier ook van overtuigd. Een recente motie van  de 2e Kamer geeft deze oplossing klip-en-klaar aan.

GemeenteBelangen spreekt  voorgaand standpunt uit in haar partij-programma, in de raadsvergaderingen, op politieke bijeenkomsten, in de “wandelgangen” , middels publicaties enz.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.