Het SPORT-uur voor 55+ in Medemblik

SONY DSC

GALM bestaat al 17 jaar. In deze periode zijn meer dan 1,1 miljoen senioren benaderd met deze methode. Bijna 110.000 senioren hebben meegedaan aan de fittest. Ruim 70.000 senioren zijn langdurig in beweging gekomen.

In Medemblik is daarom 7 jaar geleden iedere bewoner tussen de 55 en 65 jaar uitgenodigd door Sportservice West-Friesland om deze fittest af te leggen. Velen gaven daar aan gehoor. Na afloop van de test kreeg iedere deelnemer een advies dat aangaf aan welke GALM-projecten hij of zij het beste kon gaan deelnemen. Hieruit ontstond in Medemblik de 55+ gym groep. Na een introductieprogramma van een jaar werd deze groep overgedragen aan een lokale stichting. In Medemblik is dat de DAS (De Actieve Senioren).

Deze 55+ gym groep komt nog elke week bij elkaar in “De Muiter”. Onder leiding van een enthousiaste en professionele gymleraar wordt altijd eerst begonnen met een warming up, bestaande uit het rondwandelen van de zaal. Dat geeft tegelijkertijd iedereen de ruimte om is even lekker bij te kletsen. Want naast het doel om te bewegen, is het ook een gezellige bijeenkomst. Al gauw gaat het wandelen over in allerlei loopoefeningen. Dan is er geen tijd meer om te praten. Alle energie is nu nodig om de oefeningen tot een goed einde te brengen.  Om weer even te ontspannen, wordt er dan vaak een tikspel gedaan, waarna verder wordt gegaan met oefeningen op de plaats, meestal in een kring opstelling. Eerst  staand, dan zittend en ten slotte liggend. Als dit achter de rug is, en dan zijn we meestal wel 40 minuten verder, eindigt de gymles altijd met een balsport of een balspel. Dat kan zijn: handbal, basketbal, hockey, badminton, enz.

Heeft u zin in bewegen om uw fitheid te vergroten en dat met een gezellige groep leeftijdgenoten, dan bent u van harte welkom op de woensdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur in “De Muiter” (middelste zaal). Informatie over de 55+ gymclub is te verkrijgen bij: Piet Dogge (0227-545392), Han van Wijk (0227-548246) en Paul Stam (0227-543195).

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.